BG | EN

Проект изключва офиса на управляващите от синята зона в центъра на Габрово

Част от габровска улица, намираща се в идеалния център на града, ще продължи да се ползва за безплатно паркиране дори след въвеждането на „синя зона“ в града ако готвената общинска наредба се приеме в предложения вариант. Това забелязал наблюдателен гражданин на Габрово в разработената графична част на проекта за Наредбата за „синята зона“, правилата и улиците, които ще попаднат в нейния обхват.

Габрово синя зона ГЕРБ
Участъкът от ул.“Иван Гюзелев“, в който паркирането на автомобили няма бъде платено.
Снимки: gbrovonews.bg

Става въпрос за централната улица „Иван Гюзелев“, по-конкретно в отсечката между ул.„Елисавета Попантонова“ и ул. „Априловска“, на която е разположен партийният офис на политическата партия, управляваща днес в Габрово, пише регионалното издание „Габрово нюз“.

Габрово синя зона ГЕРБ

За това сигнализирал до редакцията на „Габрово Нюз“ читател, с очевидно тънко репортерско мислене. Според него обособената зона, освободена от платено паркиране пред партийната централа, е направена целенасочено, тенденциозно, в интерес на определен кръг заинтересовани лица, които да паркират автомобилите си в центъра на Габрово без да си плащат.

Освен това по този начин вероятно не е бил проявен еднакъв критерий при определянето на това кои улици ще попаднат в така нар. „синя зона“ и кои не, като доказателство за това е именно посоченият пример.

Наредбата трябва да бъде обсъдена и приета на следващото заседание на Общински съвет – Габрово, в края на месеца, става ясно още в статията.

„След като прочетох във вашата медия, че Община Габрово организира Информационен ден за гражданите, за да ни запознае с Наредбата за „синята зона“, правилата и кои улици ще попаднат в нейния обхват, влязох в разработената графична част. Останах изумен и много изненадан от видяното. От визуализацията с учудване установих, че точно пред централата на въпросната партия паркирането ще бъде безплатно! Нещо, което не може да се види и каже за цялата ул. „Иван Гюзелев“. Това е недопустимо и определено говори за „секретни критерии“ и задкулисие при изготвянето на „синята зона“, гневи се авторът на сигнала до „Габрово Нюз“, който подозира, че някой висшестоящ партиен кадър по всяка вероятност има пръст в цялата работа, опитващ се да уреди безплатното паркиране на своите.

„Какво излиза? Че за едни ще си плащаме, а други – са привилегировани, заради сегашното си положение!“, възмущава се още читателят.

По думите на гражданина, потърсил медията за съдействие да даде гласност на проблема, решение има и то може да бъде търсено по два начина. Единият е паркирането в участъка между ул.“Елисавета Попантонова“ и ул. „Априловска“ да стане платено, като бъде обхваната цялата улица, или ул.“Иван Гюзелев“ да не бъде включвана в „синята зона“ за престой и паркиране.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините