BG | EN

Проект за 90 млн. лв. в Смолян ще приключи навреме само ако градът се опразни

На работна среща в областната администрация представители на строителите заявиха, че само ако се изсели Смолян, проектът може да бъде изпълнен до август 2023 г., какъвто е крайният срок.
Снимка: Елена Павлова

Изпълнителите на водния проект в Смолян на стойност 90 млн. лв. не поемат ангажимент да приключат в срок втория етап на строителството – Жълтия ФИДИК.

На работна среща в областната администрация представители на строителите заявиха, че само ако се изсели Смолян, проектът  може да бъде изпълнен до август 2023 г., какъвто е крайният срок.

„Ако не го направим и хората живеят в града и се движат, няма как да стане. С това трябва да са наясно всички тук и сега”, каза Людмил Лазаров от „„Райкомерс Конструкшън“ ЕАД – една от фирмите, които ще започнат работа по втората част на водния цикъл на Смолян. Лазаров заяви още: „При положение, че сме дали оферта за 500 дни изпълнение, няма как да го направим за 200. Трябва да сме наясно, че практически е невъзможно. Не може да съгласуваме две години проект и да искаме да го изпълним за една. Не обещаваме нищо, тази дата  като краен срок я чух сега”.

 „Притеснени сме, че ще изпуснем влака. Всичко е въпрос на график и на брой бригади. От 5-ти май влиза в сила разрешението за строеж. Строителят трябва да проведе мобилизация, тъй като срокът за изпълнение е края на август 2023 г. А до края на 2023 г. трябва да има разрешение за ползване”, посочи управителят на „Водоснабдяване и канализация” инж. Георги Василев. Освен притеснението, че за този кратък срок проектът няма да може да се изпълнил Людмил Лазаров посочи, че обстоятелствата много се променят от подписването на договора до сега заради повишаването на цените на материалите. „Като начало имаме готовност да започнем с минимум шест групи в началото на юли”, каза още Лазаров.

На срещата стана ясно, че възстановяването на настилките и полагането на асфалта на разкопаните още през миналата година улици ще започне след 10 май.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините