BG | EN

Продължават протестите на медици от болницата в Ловеч

Снимка: скрийншот БНТ (архив)

Демонстрациите за запазване на изпадналата в тежко финансово състояние Ловешка болница ще продължат и днес. Вчера няколкостотин души блокираха главния път София – Варна при пътния възел Абланица.

Очаква се днес Министерството на здравеопазването да поднови преговорите си за вдигане на запора с ръководството на частната „Кардиолайф“ в Ловеч, която е един от големите кредитори на държавната болница в града, предаде БНР.

Изпълнителният директор на болницата доктор Анка Георгиева отново е призовала държавата за предприемане на спешни мерки за спасяване на лечебното заведение: „Продължаваме с протестите, докато не ни чуят, докато хората не заработят нормално. Ние няма да се затворим, няма да им доставим това удоволствие, но ще продължаваме с протестите, за да им напомняме, че тук има болница, която се нуждае от тяхната помощ“.

„Без финансиране от министерството болниците не могат да работят. Да се печели от здраве, да се очаква да се работи на печалба, просто е фантазия“, са заявили още пред радиото служители на болницата.

Очаква се в днешния си протест медиците да бъдат подкрепени и от жителите на града. Работещите в бившата Окръжна болница в Ловеч искат да знаят какво ще е бъдещето на здравното заведение. Те работят втора година, без да получават редовно заплатите си. Някои отделения бяха закрити, защото лекарите напуснаха, допълва радиото.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините