BG | EN

Програмистите на Programista спечелиха две от наградите на Forbes за 2017 г.

Александра Щетинска, Мениджър човешки ресурси и Димитър Манчев, изпълнителен директор на Programista.
Снимка: „Под тепето“

Пловдивската ИТ компания Programista спечели награди в две от категориите в годишните бизнес награди на българското издание на списание Forbes. Те бяха връчени за седма поредна година за постижения на компании, работещи в различни сектори на икономиката.

В общо осем различни категории бяха номинирани 40 компании като с две първи награди сред тях беше отличена единствено Programista. Те са за корпоративна социална отговорност, и за развитието на човешките ресурси.

„Най-силната страна на компанията ни е, че при нас работят изключително високо квалифицирани ИТ експерти с нишови познания, казва Димитър Манчев, изпълнителен директор на компанията. Гордеем се и с факта, че oсновахме отдел „Стратегическо образование“, който работи по проекти за тясно партньорство както със средните и висши учебни заведения така и с кариерни центрове. Целта ни е да въведем индустриалното ноу-хау директно в академичните институции и да го споделяме с преподаватели и студенти“.

Според Манчев основните усилия на компанията през последната година са били насочени към вътрешна реорганизация, за да може фирмената структура да отговори на бързия растеж на дружеството. „Направихме всичко възможно, за да развием и експертизата на нашите специалисти, да подкрепим образованието в областта на интернет технологиите и да стимулираме благотворителността като вътрешнокорпоративна ценност“, обясни още Димитър Манчев.

Двете първи награди, присъдени на Programista за 2017 г.
Снимка: „Под тепето“

От 2013г. до сега дружеството и негови служители са дарили над 1 млн. лв. за подпомагане на проекти, свързани с професионално обучение, образование, културни събития, оборудване на медицински и учебни заведения, лечение на граждани, за  подкрепа на неправителствени организации, професионални сдружения и др.

„Една от основните и най-амбициозни цели на стратегията за човешките ресурси през тази година беше да трансформира отдела в екип от бизнес партньори за интегрирано и стратегическо управление на таланти, казва Александра Щетинска, мениджър „Човешки ресурси“ да компанията. Работим усилено, за да гарантираме, че служителите във всички наши офиси са третирани справедливо, равноправно и според компетенциите им“.

Programista има добре структурирана вътрешна програма за развитие на персонала, основана на най-съвременните психологически изследвания върху ключовите фактори за мотивация на софтуерните специалисти. „Тази програма е базирана на нашата вътрешна култура, дълбоко заложена както в принципите при подбор и оценка, така и в програмите за развитие на таланти“, казва още Щетинска.

Създадена в Пловдив преди четири години, Programista има осем офиса в седем града на страната. Дружеството е работодател на повече от 250 служители. Компанията е обществено ангажирана както с вътрешнокорпоративни благотворителни инициативи, така и с инвестиции в образованието в областта на ИТ, обучението на кадри за индустрията и повишване на експертизата на българските специалисти в сектора.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините