BG | EN

Започна проверка по видеоклипа с учителката, превела деца през бариерата на жп прелез (видео)


Клипът, публикуван във Фейсбук профила на Филип Каролев

Регионалното управление на образованието в Пазарджик е започнло проверка по повод разпространен в социалните мрежи видеоклип, на който се вижда как учителки преминават заедно с малки ученици през железопътен прелез при спуснати бариери. По информация на БНР, това е станало вчера във Велинград, а децата са от Основно училище „Неофит Рилски“ в града.

На клипа се вижда как половината деца успяват да преминат през релсите, но идващият влак на прелеза край Клептуза плаши останалите и те побягват назад, изчаквайки да премине теснолинейката. Филип Каролев, заснел опасното преминаване на децата през жп прелез, разказа тази сутрин пред БТВ, че случката е от вчера около 13:30 часа и влакът е теснолинейката от Добринище за Велинград.

Пред БНР директорът на училището Юлия Триумджиева коментира, че няма обяснение за случилото се тъй като учителите от клипа са с дългогодишен опит и това е нелепа грешка. „При положение, че има спусната бариера и подадени звукови сигнали… Слава на Бога, че децата са живи и здрави. Сега съвсем официално подготвяме писма за изискване на писмени обяснения“, е заявила още директорката.

От Регионалното образователно управление са обещали официално становище след приключването на проверката.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините