BG | EN

Пет бензиностанции са запечатани за нарушения

Илюстративна снимка: pixaby.com

Сериозни нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции – обект на съвместни проверки на Агенция „Митници“, МВР, НАП и Българския институт по метрология (БИМ) през изминалата седмица, съобщи МВР. Бензиностанциите се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас. И петте са били запечатани, а за част от нарушенията са образувани досъдебни производства, поясняват от полицията.

При проверките е било установено, че в една от бензиностанциите са монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат, като по този начин е било възможно подаването на некоректна информация за извършените доставки, наличните и проточените количества горива към НАП. В друга бензиностанция са открити неодобрен тип колонки.

Служителите на НАП, отговорни за принудително събиране на данъчни дългове, са иззели пари в брой в два от обектите заради непогасени данъчни дългове. От три от бензиностанциите митничарите са иззели гориво заради нарушения на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво, се казва още в съобщението.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините