BG | EN

Прокуратурата проверява болница в Ямбол за събиране на застрахователна такса

Скрийншот: БТВ новините

Районната прокуратура в Ямбол се е самосезирала по журналистически материали и разпоредила проверка, която да установи събирана ли е застрахователна такса от пациенти на здравно заведение в гр. Ямбол и ако това се е случвало дали е било правомерно.

Проверката ще бъде извършена от служители на дирекцията на МВР – Ямбол в срок от 30 дни, се посочва в информация до медиите от прокуратурата.

Ще бъдат взети сведения от ръководствата на здравното заведение и на застрахователното дружество, които да установят извършвана ли е застрахователна дейност в здравното заведение, от кога, разполага ли застрахователното дружество с офис в болничното заведение, сключен ли е договор между двете дружества за такива услуги, от кого са сключвани застраховките, постъпвали ли са в здравното заведение парични средства от пациенти по застраховка „Застраховка при заболяване по време на болнично лечение“, ако са постъпили в какъв размер. Ще бъдат изискани всички документи съотносими с целта на проверката и ще бъдат снети сведения от всички заинтересовани лица.

След приключване на проверката, събраните материали трябва да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор, за да предприеме той последващи действия.

Редица медии вчера информираха, че служители на Кардиологична клиника в Ямбол са събирали по 30 лева от пациентите, без да ги информират, че става дума за доброволна застраховка. Твърдението е на болни и техни близки. Парите били искани на регистратурата като такса. От клиниката, обаче, са отрекли отправените обвинения.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините