Документи, свързани с казуса „Росенец“ иззема полицията в Бургас

Илюстративна снимка: mvr.bg

В община Бургас започна полицейска проверка. По данни на бургаската полиция, цитирани от БНР, в момента се изземват документи, свързани с терена в парк „Росенец“, върху който е построено лятното имение, свързвано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Икономическа полиция изисква документи на място и от Областната администрация в Бургас, съобщиха и от там. Областният управител проф. Мария Нейкова и администрацията оказват пълно съдействие на проверяващите органи, уверяват от институцията.

Изискват се документи, свързани със заповед от минал период, за имоти в Лесопарк „Росенец“ с цел изясняване на обстоятелства. Работата в администрацията и обслужването на граждани продължава без допълнителни притеснения, както и обработването на текущите преписки, допълвят от администрацията.

За разлика от областната администрация, общинската запазва пълно мълчание за проверката.

Две полицейски коли има в момента пред сградата на община Бургас, но оттам отричат да се извършва полицейска проверка.

През местна медия от общинската администрация заявили, че проверки в Община Бургас се извършват целогодишно и ежедневно. „Нямаме данни да се извършва към този момент проверка по казуса, за който Вие питате“, казали от общинския пресцентър.

Екипи на Министерството на вътрешните работи (МВР) търсят в сградата на община Бургас заповед, на базата на която е допуснато продаването на имоти в Национален парк „Росенец“, съобщиха БНТ, Би Ти Ви и „Нова телевизия“.

Според, „Медиапул“ твърди, че търсената заповед е на настоящия кмет Димитър Николов (ГЕРБ) от 2013 г., с която е сменен статутът на земи от парк „Росенец“, като така е задвижена процедура, направила възможна продажбата им и строителството в местността.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам