BG | EN

Проверки за незаконни каравани започват институциите по южното Черноморие от началото на април

Снимка: Областна администрация Бургас

През тази година първите проверки за незаконни каравани по южното Черноморие ще започнат още в началото на април и ще се извършват по график.

Около това предложение се обединиха участниците в среща при областния управител на Бургас.

Пламен Янев проведе днес работна среща за предстоящия летен сезон и проблемите, свързани със свободното къмпингуване на туристи в региона.

На срещата присъстваха кметове на общините  Царево – Марин Киров и Приморско – Иван Гайков, зам.-кметът на Созопол – Тодор Дамянов, директорите на ОДМВР – ст. комисар Емил Павлов, ПБЗН – ст. комисар Николай Николаев, ДГС Бургас – инж. Кирил Петков, РДГ Бургас – инж. Мариян Костадинов, както и представители на ОД Земеделие и ЮИДП – Сливен.

Работната среща е резултат на поетия ангажимент от страна на областния управител миналата година, когато проверките са започнали след стартирането на летния сезон, поясняват от пресцентъра на областната администрация в Бургас.

Идеята на Пламен Янев е тази година първите проверки да започнат в началото на април и да се извършват по график. По този начин вече разположените каравани ще бъдат премахнати още преди започване на активния сезон, а всички последващи опити, ще бъдат своевременно предотвратявани.

На срещата е обсъдена и необходимостта от приемане на наредба, която да регламентира условията за свободното къмпингуване. Тя е нужна не само на институциите, но и на туристите, тъй като през последните години този вид туризъм придоби изключителна популярност.

Пламен Янев е поел ангажимент да инициира заседание по тази тема с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и с представители на областите Бургас, Варна и Добрич.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините