Проверка откри редица нарушения на плаж, чиято концесия се оспорва в съда

Снимка: Фейсбук група Черноморец – по-доброто място за живеене и почивка!

Редица нарушения установи проверка на Министерството на туризма и други институциите на плажа „Черноморец-централен“.

Ползване без правно основание на плаж „Черноморец-централен“, укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли, е установила съвместна проверка на Министерството на туризма, Отдел “Икономическа полиция” в Главна дирекция “Национална полиция” и Главна дирекция „Фискален контрол“ на Национална агенция за приходите.

Комисия на Министерство на туризма е установила, че плажната ивица се ползва без правно основание и е издала два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение.

Проверките са констатирали, че на плаж „Черноморец-централен“ две заведения извършват незаконна търговска дейност. В обектите е установено съхранение на акцизни стоки – алкохолни напитки, без български акцизни бандероли.

Преди месец стана ясно, че договорът на спечелилия концесията за плажната ивица на „Черноморец-централен“ Георги Мавров се бави. Оказва се, че процедурата е обжалвана в съда.

Днес Мавров каза, че се намира в дома си в Равда и не е запознат с издадените актове.

„Чадъри не съм разполагал. Чадърите ми са струпани без шапки, без нищо. Нито са поставени, нито нищо. Имало някакви заведения, които са работили. Те ме питаха момчетата, викам : „Защо работите, нямате нито договор, нито нищо. Трябва да има наемател или концесионер, тогава да работите“. За съжаление аз нямам контрол там, нямам и право на това. При мен никой не е идвал, никой не ми е казвал. Аз не знам какво се случва на плажа“, коментира той.

Мавров допълни, че заповедта за спечелената процедура за концесия не може да влезе в сила, защото е обжалвана от друга фирма. „Платил съм, имам фактура за това и чакаме някакво решение на съда“, посочи той.

По думите му, следващото заседание по делото за обжалване на процедурата се предвижда да бъде през септември. Това означава, че през лятото ивицата няма да бъде поддържана и почиствана. Въпреки това на място има двама спасители.

Проверките на плажните ивици ще бъдат редовни и извънредни, както и по постъпили сигнали и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие, съобщиха днес от Министерство на туризма.

Регулярно проверките ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг, посочват още от министерството. Специално внимание ще бъде обърнато и на цените на плажните принадлежности, които също подлежат на контрол.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам