Пробите, взети край Камен бряг, отчитат достигане на обичайните стойности за крайбрежните води в района

Снимка: „За истината“, архив

Измерената стойност на количеството на азотни съединения от втората поред проба след прекратяване на дейностите по претоварване на заседналия край Камен бряг кораб, взета на 29.09.2021 г. на същото място от морските води в близост до авариралия кораб, показва, че концентрациите са понижени и се приближават към стойността, измерена в понеделник, 27.09.2021 г., преди започване на компрометираната операция по прехвърляне на товара. Това съобщи днес министерството на околната среда и водите.

От там уверяват, че продължават ежедневното проследяване на състоянието на водите в Черно море. Към момента екипите са на място за следващо пробонабиране от морските води в близост до авариралия кораб.

От понеделник, 4 октомври 2021 г., заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров ще бъде командирован на място с оглед осигуряване и контрол на последващи спасителни действия. 

Според последната информация от днес, те се очаква да бъдат предприети в понеделник или вторник, когато прогнозите дават подобряване на метеорологичната обстановка в района.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам