BG | EN

Пробата за алкохол на лекарка, пристигнала на катастрофата край Враца снощи, се оказа положителна

Илюстративна снимка: mvr.bg

Пробата за алкохол на лекарката от екипа на Спешния център, пристигнал пръв на мястото на трагичния инцидент край Враца снощи е положителна. Това съобщава старши комисар Цветко Нинов, директор на Областната дирекция на МВР, цитиран от Радио Видин.

Медикът е пътувала в една от двете линейки, пристигнали на мястото на инцидента.

По-рано пред bTV директорът на Спешния център във Враца д-р Галина Лещанска заяви, че колите на Спешна помощ са реагирали за 5 минути, а набедената за пияна лекарка не употребява алкохол.

Директорът на спешния център обясни още, че на сигнала е реагирал вечерният екип, който е на смяна от 19:30 ч., но медиците традиционно са дошли по-рано на работа. Наложило се е те да тръгнат, защото дневният екип е бил на адреси в града.

Лекарката, за която се твърди, че е била пияна, е отказала да даде проба за алкохол с мотива, че се нарушават правата ѝ. Тя дошла на работа по-рано за вечерната смяна със собствения си лек автомобил.

Лекият автомобил „Пежо“ е самокатастрофирал във вторник около 18:55 ч., на пътя  Враца – Криводол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца.

Автомобилът е бил управляван от 20-годишен жител на село Нефела. При инцидента е загинало тригодишно дете. Ранени са други двама пътници от автомобила, една от които майка на детето, които са транспортирани в болницата във Враца.

Пробите на водача за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Роднините обвиняват за смъртта на детето спешния екип, който, според тях, бил пристигнал твърде късно. Бабата и дядото на жертвата обвиниха лекарката, пристигнала с първата линейка, че е била пияна. 

По случая е образувано е досъдебно производство.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините