BG | EN

При престрелка в центъра на Ботевград е убит мъж. Подозират, че е избягалият в София затворник

Снимка: Скрийншот НОВА ТВ

Късно снощи при престрелка в центъра на Ботевград е убит мъж, за който се предполага, че е избягялият преди време от софийския затвор Владимир Пелов. Друг мъж е бил ранен при стрелбата и е откаран в болница

По информация на Нова ТВ раненият е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия, който е бил откаран с две прострелни рани в корема в „Пирогов”.

Екипи на полицията са отцепили района малко след стрелбата. Разследващите са намерили три оръжия, като две от тях са намерени в района, където е проведена стрелбата. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг, пише още НОВА ТВ.

Пред БНР ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова казва, че все още не може да бъде потвърдена самоличността на лицето, убито късно снощи при престрелка в центъра на Ботевград, тъй като жертвата не е имала в себе си документи.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски е заявил пред БНР, че на 2 юни жандармерията е извършила проверка на изоставена постройка в центъра на Ботевград по сигнал, че Владимир Пелов се укрива в града, но при нея лицето не ебило открито.

Припомняме, че Владимир Пелов осъществи зрелищно бягство заедно със съучастника си Радостин Колев през централния вход на Софийския централен затвор, използвайки внесено отвън огнестрелно оръжие. Оттогава двамата се издирват.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините