BG | EN

При операция на ГДБОП и прокуратурата срещу група за наркоразпространение са задържани 20 души

Снимка: пресцентър – прокуратура

Общо 20 души – 12 в Бургас и 8 в София, са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа след провелата се тази сутрин операция на ГДБОП, Специализираната прокуратура и ОДМВР – Бургас по неутрализиране на организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на морския град и на столицата. 

Според официалната информация, дадена от прокуратурата, в момента продължава събирането на доказателства и предстоят разпити на свидетели. След преценка на доказателствата, наблюдаващият делото прокурор ще определи какви обвинения и на кои лица да бъдат повдигнати.

Полицейските действия се провеждат под наблюдението на Специализираната прокуратура, пояснават от пресцентъра на МВР.

Част от арестуваните са фенове на футболен клуб „Левски“, допълва по темата БНР от Бургас. Според информацията, публикувана от медията, фен клубът на „сините“ в центъра на града е бил обискиран, а сред задържаните е Тодор Атанасов – известен с прозвището „Томи Черния“. Официално той се занимава с недвижими имоти, но срещу него има две висящи производства за изнудване, както и за инцидент с автомобил, при който е пострадал друг собственик на фирма за недвижими имоти, съобщава още БНР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините