Присъдата на кмета на Септември е потвърдена на последна инстанция

Снимка: vks.bg

Върховният касационен съд потвърди условната присъда от две години и половина с 4 години изпитателен срок на отстранения преди месец от поста кмет на община Септември Марин Рачев.

Рачев беше осъден за укриване на данъци в особено големи размери за времето преди да стане кмет, като едноличен търговец на горива.

Той ще трябва да изплати на Националната агенция по приходите 115 хиляди лева ведно с натрупаните лихви, като общата сума възлиза на над 300 хил. лева.

От гражданското сдружение „Да спасим община Септември“ настояват да бъде потърсена наказателна отговорност и от съпругата на Рачев – Васка Рачева, допълва по темата БНР. Радиото цитира думи на адвокат Николай Баташки, според когото в хода на делото да е констатирано от графолози, че въпросните данъчни документи вместо от бившия кмет са подписани от неговата жена, за която той публично обяви, че ще бъде кандидат за кмет на община Септември на предстоящите през лятото избори.

Марин Рачев беше разследван от специализираната прокуратура и за безстопанствено управление на общината и злоупотреба с власт.

В същото време на последните местни избори, проведени през миналата година Рачев, който участва с подкрепата на ГЕРБ, отбеляза убедителна победа.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам