Прекратено е дело за неотразени преференции при вота в Смолян

Адриан Петров
Снимка: „Отзвук“

Зам.-областният управител Адриан Петров се отказа да води дело за липсващите преференции в избирателна секция № 213100011, предаде регионалното издание „Отзвук„.

Ден след подаване на жалбата съдията-докладчик я остави без движение, като даде указания Петров да посочи до кой орган (съд) е адресирана; адрес, телефон, факс за призовававане; кой административен акт обжалва, да уточни искането си до съда и да внесе държавна такса от 10 лева, пояснява изданието. Жалбата обаче не е била коригирана и делото е било прекратено.

Определението за прекратяване подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на жалбоподателя.

Адриан Петров оспори в Административния съд резултатите от изборите за общински съветници в Смолян заради неотразени преференции в една от смолянските избирателни секции. Семейството му, което е гласувало във въпросната секция, се състои от пет души, но в протокола срещу неговото име не е бил отразен нито един преференциален глас, пояснява „Отзвук“. Изданието съобщава още, че съпругата Адриан Петров – Катя Петрова е публикувала в социалните мрежи опис от преброяване на преференциите в секция № 11. На тях се вижда, че Петров има 28 преференциални гласа, които впоследствие не са отразени в протокола на секционната избирателна комисия.

Въпросната секция е от 9 члена, като четирима от тях, включително и председателят й Никола Пойдовски, са от квотата на управляващата партия ГЕРБ, пише по темата смолянското издание.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам