BG | EN

През лятната ваканция ученици запълват дупки на пътя

Снимка: otzvuk.bg

Деца са започнали да запълват сами дупките на ул. „Оборище“ в смолянския квартал Устово, за да могат да карат велосипедите си по пътя.

Улицата е в окаяно състояние, колело не може да се кара, най-малките се спъват и падат в ямите, а шофьорите пропадат с колите си в дупките, обяснили децата пред регионалното издание „Отзвук“.

„От градината на един мой приятел взехме пясък и решихме да го сложим в една от дълбоките дупки. Повечето ни коли се удряха, малките деца като тичат и падат в тях, не можем да си караме колелата. Баща ми ми даде торба с цимент, един съсед ни обясни как се прави сместа, взехме от домовете си инструменти и започнахме“, разказало 13-годишно момиче. Тя, заедно с още 7-8 от децата в махалата се заели с ремонтните дейности. Съсед, вещ в строителството, им обяснил пропорцията – 2 части пясък, една част цимент и толкова вода. Друг пък им дал основния материал – торба с цимент, а с троителните материали превозвали с камионче.

На смолянската улица „Оборище“ играят над 15 деца, за които улицата е единственото място, на което могат да се събират, пояснява „Отзвук“.

От Община Смолян обещали на хората, че улицата ще се оправи с втория воден цикъл, ама него го чакали от пет години, а асфалтът оставал в ужасно състояние. Положен бил преди 44 години от самите живущи на улицата, с техни средства и труд. От тогава ремонт не бил правен. Цялата улица се напукала, а водата се просмуквала в приземните етажи.
През 2016 година от Община Смолян запълнили една голяма дупка, като обещали, че на следващата година щяла да започне работата по водния цикъл и тогава ще има цялостен асфалт.

През 2018 г. дейностите все още не са започнали, констатира „Отзвук“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините