Президентът насрочи парламентарните избори на 4 април

Румен Радев – Президент
Снимка: За истината

В специално обръщение президентът Румен Радев обяви, че насрочва предстоящите парламентарни избори за 4 април.

„Подписах указа за провеждане на изборите за 4 април, една седмица след първата възможна дата за избори“, заяви държавният глава. 

Мандатът на настоящето Народно събрание изтича на 26 март.

Държавният глава заяви още: „Тази седмица следва да бъде максимално оползотворена. Очаквам всички институции, които гръмко декларираха пълна готовност, ръководството на българския парламент, което ни увери, че за една седмица може да прием необходимите закони, да работят така в това време, че да гарантират здравето и правото на глас на всеки българки гражданин и не по-маловажно – да го убедят, че неговият глас ще бъде коректно отчетен“, каза президентът.

„Събитията от миналата година ясно показаха, че българите желаят промяна, която да се случи максимално бързо и да върне страната в руслото на демокрацията – кауза, която винаги съм подкрепял. Преодоляването на дълбоката криза, необходимите реформи и решения за възстановяване и модернизация и пълноценна интеграция изискват час по-скоро да имаме легитимен и активно адекватно действащо правителство. В същото време дейностите, които трябва да извършат отговорните институции и изборната администрация за подготовка специално на такива избори изискват време и пълна мобилизация“, аргументира Румен Радев избраната дата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам