Президентът назначи служебно правителство с премиер Стефан Янев

Румен Радев – Президент
Снимка: За истината

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство, след като 45-ото Народно събрание не успя да излъчи кабинет. Това ще бъде шестото служебно правителство в най-новата ни история и втори служебен кабинет, назначен в президентския мандат на Радев.

Служебен премиер ще бъде Стефан Янев, съобщиха от пресцентъра на президентството. Янев е секретар на държавния глава по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Бил е служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната през 2017 г..

Гълъб Донев ще е заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика.

Бойко Рашков ще е служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи

Атанас Пеканов ще е служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства.

Асен Василев ще е служебен министър на финансите. Георги Панайотов – служебен министър на отбраната. Стойчо Кацаров – служебен министър на здравеопазването. Виолета Комитова – служебен министър на регионалното развитие и благоустройството. Николай Денков – служебен министър на образованието и науката. Светлан Стоев – служебен министър на външните работи. Янаки Стоилов – служебен министър на правосъдието. Велислав Минеков – служебен министър на културата. Асен Личев – служебен министър на околната среда и водите. Христо Бозуков – служебен министър на земеделието, храните и горите. Георги Тодоров – служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Кирил Петков – служебен министър на икономиката. Андрей Живков за служебен министър на енергетиката. Стела Балтова – служебен министър на туризма. Андрей Кузманов – служебен министър на младежта и спорта.

Утре от 9 часа на официална церемония на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство.

С друг указ от днес държавният глава разпусна 45-ото Народно събрание и насрочи парламентарни избори за 11 юли т.г. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам