BG | EN

Президентът връчи третия мандат на „БСП за България“ 

За пореде път президентът Румен Радев избра да даде третия мандат на БСП
Снимка: Скрийншот от БНТ

Президентът Румен Радев даде третия, последен, мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание на председателя на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова.

Радев мотивира избора си с думите, че се е спрял на БСП в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност.

„Спрях се на Вашата формация в търсене на най-голям шанс в търсене на работещо редовно правителство. Във време на силно политическо противопоставяне БСП успя да съхрани диалога и да постига съгласие, да управлява със свои идеологически опоненти, със стари и нови формации. Надявам се, че стремежът на БСП за социална политика ще бъде още един мотив за правителство“, каза президентът.

„Разбираме тежестта на ситуацията, ще направим всичко възможно за правителство. Ще продължим да търсим съгласие“, отговори Нинова.

След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство Радев избра БСП за последната възможност за кабинет в рамките на настоящото Народно събрание, преди обявяването на нови предсрочни парламентарни избори.

Преди връчването на папката президентът Румен Радев подари на лидера на БСП Корнелия Нинова букет червени рози по повод рождения ѝ ден, който е днес.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините