BG | EN

Президентът връчи втория мандат на Николай Денков предложен за премиер от „Продължаваме Промяната“

Съпредседателите на ПП Асен Василев и Кирил Петков, и председателят на парламентарната група Андрей Гюров (отляво на дясно) придружиха кандадата за премиер – акад. Николай Денков при получаването на мандата от президента
Снимка: скрийншот от видео

Президентът Румен Радев връчи папката с проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидат-премиера на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Николай Денков.

Получавате този проучвателен мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие, когато гледаме с надежда и очакване за повече разум, за повече диалог и разбирателство, за единение около важните за страната ни приоритети, каза президентът Румен Радев при връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство през настоящия период. Натрупани са много проблеми, забавени са реформи и имаме нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми, посочи номинираният за министър-председател Николай Денков.

Той посочи, че са дефинирани четири национални цели, които от ПП смятат, че обединяват хората и политическите формации, които те представляват, както и списък от дейности, които, ако бъдат изпълнени през 2023 г., ще способстват за изпълнението на тези национални цели, както и за връщане на вярата в хората, че политиците работят за тях.

От ПП предлагат всички парламентарно представени партии да се обединят около четири национални цели:

  • Развитие на конкурентна иновативна икономика;
  • Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото;
  • Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие;
  • Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

По думите на акад. Денков, в обсъждането на тези цели и дейностите към тяхното изпълнение са се включили три политически формации – „Демократична България“, „БСП за България“ и „Български възход“. Акад. Денков изрази надежда, че и другите политически сили ще се включат в този процес.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините