Протест в защита на Черноморието се състоя пред Министерски съвет

Снимка: скрийншот БНТ

Протест в защита на Черноморието се проведе снощи пред Министерски съвет. По информация на БНР, гражданите са се организирали в социалните мрежи и настояват да се спрат както строежите, така и проектите по Черноморието и в планините, които са одобрени при незаконосъобразни устройствени планове и разрешения за строеж.

Протестиращите са поискали още да се търси наказателна отговорност на длъжностни лица, които издават планове и разрешения за строеж в нарушение на закона, а за спорните територии да се обявят нови конкурси, които да са съобразени със законите в страната.

Участниците в снощния протест заявяват пред камерата на националната телевизия, че не са обвързани с политически партии и ще продължат с протестите, докато не спре презастрояването по българското Черноморие.

Редица медии и граждани сигнализираха през последните седмици за активно строителство по Черноморието, включително и върху пясъчни дюни. Въпреки уверенията на институциите, че всички строежи са законни и притежават съответните разрешения, по добилите публичност случаи започнаха нови проверки.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам