BG | EN

Председателят на ТЕЛК в Ловеч е арестувана за подкуп

Снимка: пресцентър – прокуратура

Окръжна прокуратура – Ловеч е повдигнала обвинения на председателя на ТЕЛК-Ловеч и лице, действащо като посредник при предаването на парични суми като подкуп за членовете на комисия. Целта е била получаването от множество, действително страдащи от различни заболявания лица, на завишен процент нетрудоспособност или определяне процент на нетрудоспособност на лица, които не страдат от заболяване, подлежащо на разглеждане от ТЕЛК, съобщи прокуратурата.

Според държавното обвинение, по този начин са получавани неправомерно значителни суми за продължителен период, с което са били причинени значителни щети на пенсионния фонд.

Информацията по случая е изнесена пред медиите от  Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч и  Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП на брифинг, днес, се разбира още от съобщението на прокуратурата.

Проведени са били претърсвания на 17 адреса в населени места от Ловешка област, като са били иззети документи, веществени доказателства и пари около 37 хил. лв., свързани с престъпната дейност.

Привлечените обвиняеми за задържани за 72 часа, като предстои внасяне на искане до съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. По информация на местните медии, задържаният председател на ТЕЛК е д-р Донка Минкова.

Продължават следствените действия за изясняване дейността на всички участващи в ТЕЛК лекари, както и разпити на свидетели.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините