Председателят на групата на ВМРО в ОбС в Пловдив е задържан

Снимка: „За истината“

Областният лидер на ВМРО в Пловдив и председател на групата на ВМРО в Общински съвет (ОбС) – Пловдив е бил задържан днес като съучастник в организирана престъпна група. Това е станало при провеждаща се за втори път тази седмица акция на прокуратурата в Басейнова дирекция.

Информацията е била потвърдена пред репортер на пловдивското издание „Под тепето“ и от директора на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Задържаните до този момент само днес във ведомството са 7 души, съобщава изданието. То цитира неназован и неофициален източник, според който арестът на политика е следствие на започналото разследване за злоупотреби и корупция в местната Басейнова дирекция. Смята се, че задържаният е посредничел за узаконяването на водоизточници във ферми за водоплаващите, което става с проект и такса в Басейнова дирекция. Таксата за узаконяването е 3 хиляди лева. Най-често преписките се бавели умишлено. След което на фермерите им се налагало да платят повече от официално обявената такса, за да им мине проекта и узаконяването, твърдят източници на „Под тепето“.

Послийски, който е втори мандат общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция, съобщи пък Радио Пловдив. 

От централата на ВМРО в Пловдив са заявили, че не знаят нищо за ареста и са научили от медиите. Същото коментирали и от Софийската централа на партията.

Втората за тази седмица операция в „Басейнова дирекция“ в Пловдив започна рано тази сутрин. Тя се провежда от Специализираната прокуратура, съвместно с Антикорупционната комисия и със съдействието на служители от дирекцията на МВР в Пловдив и Столичната дирекция на вътрешните работи. От прокуратурата лаконично съобщиха, че се извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция – Пловдив. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията, се посочваше още в съобщението.

Държавното обвинение обяви, че повече информация по делото ще бъде предоставена след приключване на действията по разследването и обобщаване на резултатите. При акцията са задържани петима служители на Басейнова дирекция, а пуснатата вчера под парична гаранция директорка Цветелина Кънева тази сутрин е била откарана в Специализираната прокуратура в София, предаде Радио Пловдив.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам