BG | EN

Кметът на Бургас иска финансова инспекция на футболен клуб „Черноморец“

Да се извърши финансова инспекция на Професионален спортен футболен клуб (ПСФК) „Черноморец“ е поискал кметът Димитър Николов. Той е внесъл извънредна докладна записка в Общинския съвет.

В предложението се посочва, че в последните години са правени много опити от страна на Общинския съвет за спасяване на дружеството. Оказва се обаче, че не е постигнат резултат от страна комисиите, които са имали задачи да проучат какво е състоянието на ПСФК „Черноморец“. Причината е, че не им предоставяна достатъчно информация. Според местната администрация по случая трябва да се намеси Агенцията за държавна финансова инспекция, която да направи проверка.

В друга докладна записка, внесена от председателя на Общинския съвет Костантин Луков, се предлага Община Бургас да предостави на дружеството безлихвен заем от 50 хил. лв. за срок от 1 година.

В момента има риск ПСФК „Черноморец Бургас“ да бъде обявен в несъстоятелност и да започне разпродажба на активите му. Причината са задължения на дружеството към работници и служители за периода от март 2017 г. до юни 2018 г. В докладната записка се посочва, че общият размер на задълженията е над 29 хил. лв.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините