BG | EN

Практическо обучение за регионални журналисти от Благоевград

Инфографика: АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ-България)  организира практическо обучение за представители на регионалните медии от Благоевград и околността на тема: „Как да използваме регистри и бази данни за писане на по-качествени матирали?“.

Обучението ще се проведе на 29 март (четвъртък) от 10.00 -16.00 ч, в студентски център „Америка за България“, АУБ, гр. Благоевград. То ще бъде водено от Росен Босев, разследващ журналист от в. Капитал и член на АЕЖ-България.

Целта на еднодневния тренинг е да запознае журналистите с функционалностите и информацията, която се съдържа в някои от основните регистри и бази данни, и как те могат да се използват за създаването на качествени журналистически материали. Ще бъдат представени търговския и имотния регистър, кадастралната карта, регистъра за обществените поръчки, регистъра на декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности, регистри на съдебни актове и др. Обучението има практическа насоченост и след теоретичното въведение, участниците ще работят по задачи, базирани на реални факти и казуси.

Инициативата е част от серия безплатни обучения, насочени към журналисти от регионални медии, които ще се реализират през 2018 г. Местата са ограничени, а участниците ще бъдат избрани според качеството на кандидатурите и професионалният им опит.

Желаещите да участват в обучението трябва да попълнят онлайн формуляр  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpJUCnhS_CcDvp40vAejHiwG9R727lODbsSD68bAowYZp2sA/viewform до 16:00 ч. на 23 март (петък), 2018г.

Събитието се осъществява в партньорство с доставчика на правно-информационни системи АПИС, Американския университет в България (АУБ) и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините