BG | EN

Правителството обяви 14 април за Ден на национален траур

Снимка: pixaby.com

С решение на Министерски съвет  14 април (събота), е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

Шест души загинаха на място, а над 20 бяха ранени след тежкия пътен инцидент, при който в предиобедните часове днес автобус на фирма „Юнион Ивкони“, пътуващ по линията Бургас-София, се преобърна на автомагистрала „Тракия“ при Вакарел.

В памет на загиналите, утре националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Министерството на вътрешните работи откри кризисни телефонни номера 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60 , където през цялото денонощие близки и познати на пътувалите в катастрофиралия автобус ще могат да се информират за състоянието им.

Разследването на произшествието на автомагистрала „Тракия“ се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура София. На място работи екип от разследващи полицаи от Областна дирекция на МВР – София, под ръководството на дежурен прокурор, както и на заместник на окръжния прокурор.

Огледът на местопроизшествието и разпитите на свидетели продължават и в момента. Предприети са действия за изземване на необходимата документация от фирмата – превозвач, собственик на автобуса.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините