BG | EN

Правителството назначи нов областен управител на Шумен след пътен инцидент с досегашния

Венцислав Венков
Снимка: Диана Желязкова

Изпълнителният директор на Българо-турската търговско-икономическа камара (БТТИК) Венцислав Венков е назначен за областен управител на Шумен с решение на правителството от днес. Той заема мястото на Валентин Александров, който е освободен от длъжност.

Александров беше назначен на поста от служебното правителство през май. Преди дни той се удари в мантинела с личния си автомобил. В произшествието няма пострадали хора или други блъснати коли, но Александров е отказал да бъде тестван с техническо средство за употреба на алкохол, съобщиха от полицията. След инцидента той е поискал да бъде освободен от длъжност, съобщи самият Александров. 

В днешното решение на правителството за назначаване на нов областен управител на Шумен се посочва, че до настоящия момент Венцислав Венков е общински съветник в Шумен и отговаря на законовите изисквания за заемането на длъжността.

Венков беше областен управител на Шумен в периода 2013-2014 г. Преди това 20 години беше журналист в национално печатно издание. От 2014 г. година е изпълнителен директор на БТТИК. 

Пътното произшествие с участието на досегашния областен управител на Шумен Валентин Александров стана на 6 ноември, събота около 18 ч. на пътя Шумен – Велики Преслав. По-късно Александров каза, че заради спукана гума колата му е поднесла и се е ударила в мантинела. На място по подаден сигнал е изпратен екип на пътна полиция към ОДМВР- Шумен. Униформените са установили, че в произшествието няма други участници, няма и пострадали. 

Шофьорът е отказал да бъде изпробван с техническо средство, издаден му е талон за химическо изследване. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, като пробата му е отрицателна, съобщиха от полицията при оповестяването на инцидента в понеделник. Пътните полицаи са съставили акт за административно нарушение. Санкцията за това нарушение е глоба и отнемане на книжката за срок до 2 години. От полицията посочиха, че областният управител не е със служебен автомобил и не е бил в качеството си на длъжностно лице, което изпълнява служебни задължения.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините