BG | EN

Дани Каназирева е назначена за областен управител на Пловдив

Дани Каназирева гласува на местните избори в Пловдив
Снимка: „Под тепето“

Лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева заема поста областен управител на Област Пловдив, на мястото на избрания за кмет на града Здравко Димитров. Решението за нейното назначение е взето днес на заседание на Министерския съвет, съобщи Радио Пловдив.

Дани Каназирева е общински съветник три мандата, а на първия тур на местните избори за кмет на Пловдив остана трета, като партията ѝ спечели 5 места в съвета.

Политическата кариера на Каназирева започва в ГЕРБ. След като е изключена от партията, тя създава „Съюз за Пловдив“.

Дани Каназирева е завършила право в Пловдивски университет „П. Хилендарски“, специализира във Великобритания, а по-късно става д-р по конституционно право. През 2014-та година специализира в САЩ по програмата  „Младите лидери на България“ на фондация „Америка за България“.

Във визитката си отбелязва, че е десен политик, защото за развитието на обществото има два пътя – единият е десен, а другият – грешен. 

Омъжена е, с едно дете.

Резултатите от екзитпола в деня на изборите първоначално изпратиха Дани Каназирева и Здравко Димитров на балотаж за кмет на Пловдив. Няколко часа по-късно стана ясно, че на балоажа Пловдив ще избира кмета си между Здравко Димитров и Славчо Атанасов /НФСБ – ВМРО/. Дани Каназирева остана трета, следвана от кандидата на БСП Николай Радев. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините