BG | EN

По-достоен кандидат за главен прокурор поискаха протестиращи в Пловдив

Снимки: „Под тепето“

Пловдивчани се събраха на протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор пред сградата на държавното обвинение, на площад „Съединение“ в града под тепетата.

Протестът е под надслов „Пловдив срещу Мафията“, предаде регионалното издание „Под тепето„. Протестиращите в Пловдив изразяват позициите си плакати, иронизиращи цитата на единствения издигнат кандидат за главен прокурор Иван Гешев, който преди дни в телевизионно интервю каза, че „не е привърженик на разделението на властите“.

„Не смятаме, че този кандидат е достоен. Начинът на избиране също е странен – като посочен от Сотир Цацаров, сякаш властта на главния прокурор е наследствена. Искаме нов кандидат, който да бъде по-достоен за тази позиция“, коментират протестиращите, цитирани от пловдивското издание.

В протеста на 5 август в Пловдив са се включили малко повече от 100 души. Очаква се, че хората ще бъдат много повече на следващата обявена дата – 9 септември, когато на същото място е насрочен нов протест, съобщава още пловдивското издание.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините