По-високи цени за хартиените билети влизат сила днес във Варна

Снимка на naeim a от Pixabay

Цената на хартиения билет за пътуване с масовия градски транспорт във Варна от днес – 12 май, е с 60 % по-висока и вече е 1,60 лв. за 60 минути времепътуване и 2,40 лв. за 90 минути времепътуване.

Остават непроменени цените на електронните билети, закупени от мобилно приложение на Община Варна за покупка на билети за градски транспорт – TicketVarna.

Цените на билетите при закупуването им чрез мобилното приложение са 60 минути -1,00 лв., 90 минути-1,50 лв. и целодневен – 4,00 лв.

Цената на електронната предплатена карта за пътуване остава непроменена. Тя се купува от машини за продажба на билети на спирка и се презарежда в машини на спирките и в превозно средство. 

Новите цени бяха гласувани на последната сесия на Общинския съвет. Мотивите, с които бяха приети си повишаването цената на горивата и енергоресурсите, намаленият пътникопоток и други. В град Варна цената на билета за пътуване не е променяна от 2008 г., посочиха още от общинското предприятие ТАСРУД.

Без промяна е цената на целодневен билет – 4,00 лв. Той може да бъде купен от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/ тролейбус или от шофьор на съответното превозно средство.

Непроменени остават и цените на електронните предплатени карти за пътуване и на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете на „Градски транспорт“ ЕАД.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам