BG | EN

Последно поколение операционна апаратура е дставена във варненската Очна болница (видео)

Снимка: Медицински университет – Варна

От 1 август Варненският медицински университет пое управлението на Специализирана болница по очни болести за активно лечение в града Варна. Според управителят на болницата проф. д-р Христина Групчева очакваншята са в лечебното заведение да настъпят множество положителни промени, което ще спомогне за подобряване на качеството на офталмологията в страната:

“Промяната на управлението ще подобри качеството на медицинските грижи и ще доведе до подобряване на условията в болницата, ще обогати наличната медицинска техника с нова и високотехнологична апаратура“, казва проф. Групчева.

Промяната на управлението на болницата се оказва ключово и за специалистите, работещи в нея. Освен безупречни в лечебно-диагностичната дейност, лекарите вече ще имат възможност да практикуват и с най-новото поколение офталмологична техника.

Само преди дни в операционната на очната болница заработи най-новият апарат за хирургично лечение на катаракта. Той е напълно автоматизирана машина за разбиване с ултразвук на помътнялата очна леща и имплантиране на нова, благодарение на която пациентите имат перфектно зрение почти веднага след манипулацията.

Новият апарат е по-малко инвазивен и щадящ пациентите, а постоперативното лечение- много по-кратко. С модерната апаратура хирурзите вече могат да поемат и много по-голям обем от пациенти, които да оперират. Техниката ще подпомогне значително и обучителния процес на младите хирурзи.

Повече за новия апарат вижте във видеото:

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините