BG | EN

Поредният опит за продажба на „ВРЗ ВОЛА” ЕАД е насрочен за края на юни

Снимка: zovnews.com

Предстои пореден опит на синдика Петя Димитрова Цекова – Никлева за продажба на дълготрайните материални активи на врачанския авторемонтен завод „ВРЗ ВОЛА” ЕАД.

Проданта ще се проведе на 29 юни 2018 г. в София, продажбата на вещите и имуществените права като цяло ще се проведе при начална тръжна цена равна на 4 053 020 лева (четири милиона петдесет и три хиляди и двадесет лева). Това съобщи регионалното издание „Зов нюз“.

Изданието припомня, че до 1997 г. заводът е бил на подчинение на Министерството на отбраната и на специален режим, тъй като основната му дейност е била свързана с ремонт на военна техника. След това той премина към обединение „Терем“, от което излиза през 2001 г. и отново преминава към Министерството на отбраната. През 2004 г. в него са работили 80 души. Сред последните поръчки тогава са били части за ремонт на шевролети, купени на старо от НАТО, и серия окачващи елементи за швейцарска фирма. През 2004 г. бившият Авторемонтен завод (АРЗ) „Вола“ е бил продаден за 2.547 млн. лв. на „Тотема инженеринг“ по време на четвъртия централизиран публичен търг в София. Според ръководството на предприятието тогава това е била много добра сделка, тъй като началната обявена цена за продажба е била 745 хил. лв. Активите на АРЗ „Вола“ са били изкупени с рекорден брой компенсаторки и инвестиционни бонове.

Врачанският авторемонтен завод е бил обявяван за продажба през 2002 и 2003 г., но тогава не са се явили купувачи.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините