BG | EN

Поредна присъда в Монтана за фалшива диплома с цел получаване на шофьорска книжка

Снимка на Inactive_account_ID_249 от Pixabay

Районният съд в Монтана издаде едногодишна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок на 34-годишния А.А.С. от Берковица.

Младият мъж представил фалшива диплома за завършен 10 клас в Германия, за да му бъде издадена шофьорска книжка, съобщиха от съда.

Фалшивата диплома била представена първо пред Регионалното управление по образованието в Монтана, а след това и в КАТ в Монтана с цел издаване на шофьорска книжка. На документа бил предаден вид, че е издаден от училище в град Хорн-Бад Майнберг, Федерална Република Германия, но при направена експертиза се установило, че подписите и печатите на дипломата не са автентични и са отпечатани на цветен принтер.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Монтана.

Как се получава шофьорска книжка без завършено средно образование ? – тук

Само преди няколко месеца Районният съд в Монтана наказа с 1 година и 6 месеца „Пробация“ 28-годишен мъж, представил фалшива диплома за завършен 10 клас от Германия, за да се сдобие с шофьорска книжка. Интересното е, че и тогава свидетелството претендираше да бъде издадено от средно училище на град Хорн-Бад Майнберг в Германия.

От Окръжния съд в Монтана са заявили за БТА, че в последните години случаите на представяне на фалшиви документи за завършено образование у нас и в чужбина са зачестили многократно. Тези случаи са с висока степен на обществена опасност, защото става въпрос за фалшифициране на официални документи и ако не бъдат разкрити е възможно човек с начално  образование или дори без никакво образование да получи шофьорска книжка.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините