BG | EN

Полицията проверява автомобил на Николай Пловдивски

Снимка: Фейсбук

Пловдивската полиция и Столичната дирекция на вътрешните работи са започнали проверка на автомобил, използван от пловдивския митрополит Николай. Според регионалното електронно издание „Под тепето“ повод за проверката е снимка на автомобила, публикувана в социалните мрежи, на чието предно стъкло се вижда устройство за светлинна сигнализаця, наподобяващо тези, които се поставят на превозни средства със специален режим на движение.

Снимката, станала повод за множество коментари в социалните мрежи и последвалата проверка, е публикувана в личен профил във Фейсбук на 3 август т.г. Мястото, на което е направена, изглежда е районът пред търговския център The Mall на Цариградско шосе в столицата.

На кадъра се вижда Николай Пловдивски, който влиза в автомобил Ауди А8 с регистрационен номер РВ 3737 КС. Под панорамното стъкло на автомобила се забелязва светлинно-сигнализационно устройство, използвано в автомобилите на Националната служба за сигурност.

В отговор на журналистически въпроси за проверката, директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив – старши комисар Йордан Рогачев заявява, че до сега е установено, че автомобилът се използва от Пловдивска Света Митрополия, но в момента се намира извън територията на града. „Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим, както и поводът за поставянето му”, посочва старши комисар Рогачев, цитиран от „Под тепето“.

Проверка ще бъде извършена по компетентност и от Столична дирекция на вътрешните работи, на чиято територия се твърди, че е направен снимковия материал.

От МВР припомнят, че съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, Бюрото по защита при главния прокурор, служба „Военна полиция“ към министъра на отбраната, военнополицейските формирования от Българската армия, други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, определени от изпълнителния директор за осъществяване на контрол, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество при осъществяване на оперативно-издирвателна дейност, Националното тол управление при Агенция „Пътна инфраструктура“, определени от председателя на управителния съвет на агенцията, и структури на Държавната комисия по сигурността на информацията, определени от председателя на комисията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините