Полицията привиква активисти на „Демократична България“ преди днешния протест в Пловдив

Снимка: Фейсбук профил на Атанас Бояджиев

Полицията в Пловдив взима превантивни мерки срещу евентуалното изграждане на барикади и палаткови лагери по възлови пловдивски кръстовища и неспазване на обществения ред по време на днешния масов протест, който ще блокира четири пловдивски булеварда в рамките на няколко часа, съобщава регионалното издание „Под тепето“.

Изданието цитира информация на общинския съветник от „Демократична България“ и лидер на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов, публикувана в личния му профил във Фейсбук, че в РДВР-Пловдив днес е бил привикан активиста Атанас Бояджиев. От полицията му обяснили, че трябва да спазва обществения ред тази вечер на протеста. „ Ние го знаем това, дами и господа”, подчертава Йордан Иванов.

Хората са били карани да подписват предупредителни протоколи за това, че осъзнават отговорността си като част от организацията на протеста и че няма да позволят нарушаване на обществения ред.

По информация на „Под тепето“ в полицията са били викани множество хора, които са пряко свързани с организацията на протестите в последните близо 30 дни.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам