BG | EN

Полицията издирва убиец на коне в района на Вършец

Снимка: zovnews.com

Поредица от сигнали за намерени мъртви коне са регистрирани в последните дни в полицията на Вършец.

Регионалното издание „Зов нюз“ съобщи днес за жестоко убита бременна кобила. На зловещата гледка се натъкнал собственикът й, който я издирвал и незабавно сигнализирал на телефон 112.

46-годишният жител на Вършец, обяснил, че в местността „Обреща“ в землището на село Долна Бела Речка, община Вършец е намерил трупа на коня си, който бил изчезнал преди няколко дни. Местопроизшествието е било посетено от дежурна оперативна група на полицейското управление във Вършец. На място е бил установен труп на бременна кобила, в стадий на трупно разложение, с оглозгана до кост глава. При аутопсията на животното била установена прободна рана в червото. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325 б, ал. 1 от НК.

Днешната информация идва малко след като на 24.06.2018 г. в 08,05 ч. в полицията във Вършец е предаден подаден сигнал от тел. 112, според който група лица са разбили катинар и освободили кон, задържан във волиера за задържане на безстопанствени коне в двора на бивше предприятие БКС към община Вършец. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че на същия ден около 08,00 ч. И.А./46 г./, Г.И./30 г./ и К.И./25 г./, и тримата от гр. Вършец, посещават волиерата и след като Г.И. с твърд предмет чупи катинар на волиерата освобождават един кон. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс. Г.И. е задържан за срок до 24 часа. Работа по случая продължава РУ Вършец.

Оказало се, обаче, че освен тези два случая има и други, регистрирани в последните дни:  В полицията на 23 юни е бил подаден сигнал за застреляни 10 коне. Служителите на реда  установили по-малко на брой, но нападението над животните все пак се оказало самата истина, пише „Зов нюз“ и пояснява, че е бил намерен мъртъв кон с множество прободни рани и 4 други, който също били намушкани, но бил живи. В местността „Под кюнеца” е открито още едно мъртво животно, в чието тяло е намерен куршум.

Конете явно подразнили някого, пише изданието, защото били пуснати свободно и правели бели на местните земеделци. При това не били регистрирани по надлежния ред. По неофициална информация на „Зов нюз“ полицаите са иззели вече една пушка, но все още не може да се твърди, че убиецът на коне е открит. Органите на реда продължават да разследват случилото се.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините