BG | EN

Лекар с отнети права е бил задържан докато преглежда в хотелска стая

Илюстративна снимка: Pixabay

При съвместна проверка на представители на полицията, здравната инспекция, Българския лекарски съюз в Търговище и агенцията по приходите във Варна, в хотелска стая в Търговище, е било установено, че 46-годишен лекар, чието име през 2018 г. е заличено от регистъра на Българския лекарски съюз, извършва медицински прегледи в нарушение на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации на лекарите.

Информацията е на пресцентъра на полицията. От там допълват още, че задържаният лекар, не е спазил и законовите изисквания за извършване на прегледи, тъй като те не са били извършвани в лекарски кабинет. Задържаният мъж,
чието име не се споменава, не издавал и фискален бон за получените от него суми за извършване на преглед.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 324, ал. 2 от Наказателния кодекс, посочват от МВР. На мъжа е повдигнато обвинение, съставени са му били актове за установяване на административно нарушение по Закона за здравето и по Закона за данък добавена стойност. Съставен е бил и констативен протокол за установени нарушения по Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации. Работата по документирането на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Търговище, допълват от полицията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините