BG | EN

Полицията задържа измамник, представял се за депутат, съдия и адвокат

Илюстративна снимка на 4711018 от Pixabay

Полицията в Пловдив задържа 33-годишен мъж, уличен в измами, след като се представял за депутат, адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на партия.

Мъжът с инициали С.Д. (Сергей Димитров според пловдивски медии – бел.ред.) е привлечен като обвиняем от районната прокуратура в Пловдив заради това, че успял заблуди трима мъже и една жена и им причинил имуществени вреди за близо 13 хил. лв. 

Задържаният ползвал различни схеми и обещавал да узакони незаконни постройки на различни места в Пловдивска област. 

Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. С.Д. получавал заплащане, но не извършвал услугите.

Задържан е от полицията във вторник.

При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

Установено е, че имал офис за консултации в центъра на Пловдив. Там той се представял за посредник на политическа партия и представител на религиона организация и обещавал помощ при узаконяване на постройки.

Разследването продължава. Димитров е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да се прецени дали в съда ще бъде внесено искане за опредлеянето на най-тежката мярка за неотклонение. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините