BG | EN

Полицията задържа избягалия от Ловеч затворник

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Избягалият затворник Борис Иванов е задържан от полиция на изхода на град Летница. 

48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби, избяга от затвора в Ловеч на 21 юни. По-голямата част от наказанието е бил изтърпял и е бил преместен в затворническо общежитие заради добро поведение.

В издирването на мъжа са участвали екипи на жандармерията, полицията и Специализирания отряд за борба с тероризма.

По информация на БНР, издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч започнало снощи след сигнал, че той е бил забелязан между селата Александрово и Дренов. Бил е забелязан и в самото Александрово, и в село Дойренци. Сигналът подала жителка на село Александрово. Пред кореспондент на радиото жената казала: „Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в един и половина. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи.“

В ранния следобед днес е подаден нов сигнал, че избягалият затворик е забелязан край град Летница, където, по данни на НОВА ТВ, малко преди 16.30 часа е бил задържан на изхода на града. Затворникът се е опитал да избяга, както и да вземе възрастна жена за заложник, но бил заловен от служителите на полицията и жандармерията.

Иванов избяга от работен обект край Ловеч – млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие.

Очаква се след залавянето му той да бъде върнат в Ловешкия затвор, пише още БНР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините