Полицията задържа за втори път германеца, влязал с кемпер през дюните на „Шофьорския плаж“ и затънал в пясъка

Стар противопожарен автомобил, превърнат в кемпер, навлезе в защитената зона на Шофьорския плаж край Созопол и затъна в пясъка. Снимка: принтскрийн от видео

Полицията в Бургас задържа за втори път немски гражданин, затънал с кемпер на „Шофьорския плаж“ край Созопол. Мъжът е бил задържан днес, след като отказал да изпълни полицейско разпореждане.

По информация на Радио Бургас противопожарният автомобил, преработен на кемпер, е паркирал на пясъка на т. нар. „Шофьорски плаж“ в понеделник, преминавайки през дюните, и собственикът му не е успял да го извади от там.

Полицията в Созопол е арестувала собственика – 34-годишен германски гражданин, за 24 часа. Съставен му е бил акт по Закона за МВР. Наложени са му и санкции за паркиране върху пясъчни дюни и за нарушаване на целостта им. Той е отказал да подпише постановленията, не е приел и помощ, за да бъде изваден от пясъка, пояснява пред Радио Бургас говорителят на полицията Цветелина Рандева.

„След подаването на сигнала в сряда полицаи незабавно са се отзовали. Констатирали са двама немски граждани, които са навлезли неправомерно на плажа. Единият от двамата се е държал агресивно и е бил задържан за 24 часа”, казва комисар Неделчо Рачев, началник на Охранителна полиция-Бургас пред НОВА Телевизия.

„Днес (03.09.21) сутринта той се опита на собствен ход, заедно с приятелката си, да изведат автомобила чрез гребане на пясък и подлагане на метални предмети под гумите, което пък допълнително наруши целостта на друго място отново на пясъчните дюни, разположени в района“, пояснява Рандева, цитирана от радиото.

Немският гражданин се затворил в кабината си и отказал да се подчини на полицаите, за което е задържан за втори път, за 24 часа.

Образувано е наказателно производство за неизпълнение на полицейско разпореждане и за умишлено увреждане на защитена територия.

„Няма достатъчно информационни табели, които да покажат, че това е защитена територия”, посочва Стоян Василев, концесионер на плаж „Дюни юг“, намиращ се в близост.

На ивицата редовно паркират и български коли, които газят дюните, посочва още Василев.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам