BG | EN

Полицията е задържала трима мъже за онлайн сексуална експлоатация на деца

Снимка: пресцентър на МВР

Трима мъже са задържани заради онлайн сексуална експлоатация на деца. Акцията е на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и колегите им от Плевен, Габрово и Велико Търново, съобщи пресцентърът на МВР.


В рамките на проведеното разследване на 22 август т.г. е задържан 20-годишен от с. Черковица. Установено е, че използвайки програма за мобилни устройства, в група, включваща потребители от цял свят, той е споделял файлове, съдържащи брутални сцени на сексуално насилие на деца. За да обменят своите „колекции“, въпросните потребители са използвали кратки текстови съобщения, вкл. т.нар. „кодови думи“ и посочвали линкове в акаунтите си в Dropbox.

Ден по-късно друг негов „колега по интереси“ – 43-годишен мъж на Севлиево, също попаднал в полицейския арест в рамките на проведените оперативни действия.

В хода на операцията е бил задържан и 39-годишен рецидивист, също от Севлиево. Мъжът е с множество криминални регистрации – за изнасилване през 2005 г. и за извършени две блудства с малолетно през 2007 г. и 2008 г., допълват от поицията. Според събраните данни, използвайки ресурсите на социалната мрежа „Фейсбук“, той е установил целенасочени контакти с над 300 момичета на възраст 12 и 13 години, като ги склонявал в реално време да проследяват пред камера извратените му сексуални желания. Той е задържан за 72 часа като прокуратурата ще иска постоянния му арест от съда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините