BG | EN

Полицията в Шумен е работила по 18 преписки за корупция през миналата година

Снимката е илюстративна. Снимка: pixaby.com

През 2018 г. шуменската полиция е работила по 18 преписки за корупция, като за 14 от тях вече има събрани достатъчно доказателства и документите са подадени в прокуратурата. Данните са от заседание на областния съвет за противодействие на корупцията и са представени от комисар Тодор Енчев, зам. директор на дирекцията на МВР в Шумен, цитиран от местното издание „Радиан“.

За подкуп са били образувани три досъдебни производства, като според комисар Енчев случаите касаят основно подкуп, предлаган на служители на Пътна полиция.

За престъпления по служба, основно касаещи документни престъпления, при които са настъпили значителни вредни последици, са били образувани 7 досъдебни производства. Три от престъпленията са били свързани със служители на общинските администрации в региона, които са съставили неверни документи, а два от случаите са в сферата на здравеопазването.

Шуменската полиция е разследвала 5 случая на безстопанственост, както и 3 престъпления на длъжностни лица, обвинени в присвояване. По два от случаите на присвояване вече има повдигнати обвинения, пояснява „Радиан“.

Корупционните престъпления са сложни и по тях се работи дълго време, е коментирал още комисар Тодор Енчев. Разкритите нарушения са били основно в областта на земеделието и обществените услуги, все още е малък делът на разкритите корупционни престъпления по обществените поръчки, допълнил още зам.директорът на шуменската полиция.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините