BG | EN

Полицията в Сливен разкри измама за над 260 хил. лв.

Илюстративна снимка: mvr.bg

Икономическа полиция в Сливен разкри измама на стойност 267 хил. лв., с които 48-годишна жена ощетила две транспортни фирми.

На 12 април т.г. в Областната дирекция на МВР постъпили сигнали от две дружества от Североизточна България, извършващи логистика. С тях се свързала фирма от Сливен, предлагаща спедиторски услуги извън страната, която ги наела за извършване на транспортни услуги.

В резултат на оперативно-издирвателни дейности, полицията разкрила жената, която се представяла с чуждо име, като служител на спедиторска фирма. Тя се уреждала превоз на товари, като получавала пари от изпращачите, които трябвало да превежда на транспортните фирми. След като получила сумата от 267 хиляди лева, тя е задържала парите и не ги е изплатила на фирмите-превозвачи. 

Пострадалите фирми са от североизточна България, а престъплението е извършено през месеците март и април т.г.

На задържаната жена е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери, извършено в условията на продължавано престъпление. Тя е задържана за 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане под стража. 

Престъплението е извършено докато жената изтърпявала условна присъда за документна измама, извършена през 2021 г.. Присъдата й била от година и половина, с три годишен  изпитателен срок. А измамата, за която е осъдена е за 9 хил. лв.  

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините