BG | EN

Полицията в Севлиево разследва незаконна сеч на чер бор

отсечени дървета
Снимка: „Севлиево онлайн“

Екипи на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново и районното управление на полицията в Севлиево са реагирали на сигнал за незаконна сеч в землището на с. Стоките. Пристигналите на място служители са извършили проверка на терен, при която било установено, че без разрешително са отсечени 66 дървета от вида „чер бор“, съобщи регионалното издание „Севлиево онлайн“.

Незаконно отсечената дървесина е намерена във временен склад на имот в землището на с. Стоките, съобщават от полицията, цитирани от изданието.

След извръшения на място оглед, в полицейското управление на Севлиево е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс, който гласи: „Който без редовно писмено позволително или с редовно позволително, но извън указаните в него места, срокове, количество и дървета сече, събира, добива, взема или извозва от горския фонд каквито и да било дървета или част от тях, включително отсечени или паднали, се наказва с лишаване от свобода до шест години и с глоба от хиляда до двадесет хиляди лева“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините