BG | EN

Полицията в Монтана работи по 8 сигнала за купуване на гласове

Илюстративна снимка: mvr.bg

Към момента общо 8 сигнала за купуване на гласове са проверени от дирекцията на МВР в Монтана и по тях са образувани преписки под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.

Това съобщиха от пресцентъра на дирекцията като уточняват, че днес на територията на област Монтана се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с изборното законодателство и конвенционалната престъпност.

Полицейски екипи от четирите районни управления в областта проверяват за нарушения на изборното законодателство в питейни и увеселителни заведения, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, автоморги, сервизи, търговски обекти и др. Служителите на реда провеждат и беседи с криминално проявените.

Полицията задържа 7 души за купуване на гласове в столичния квартал „Христо Ботев“

От дирекцията на полицията в Монтана допълват, цитирани от БТА, че за парламентарните избори през април 2023 година в региона са били подадени 60 сигнала за купуване на гласове и други избирателни нарушения, по които са образувани 12 досъдебни производства. За местните избори през октомври и ноември 2023 година в областта са били получени над 150 сигнала за купуване на гласове, корпоративен вот, изборен туризъм и други изборни нарушения, по които са образувани 25 досъдебни производства.

Преди седмица БТА цитира и информация от Съдебната палата в Монтана, че за двата последни избора в региона вече има приключили с осъдителни присъди съдебни дела срещу търговци на гласове.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините