BG | EN

Полицията във Велики Преслав разкри две оранжерии с огромно количество канабис

Снимка: mvr.bg

Две оранжерии с канабис откриха полицаи край Велики Преслав. При претърсване в местността „Паметниците“ край село Хан Крум, в помещение пригодено за сушилня, са намерени и 27 кг полусухи стъбла и съцветия, съобщи МВР.При обход в малките населени места криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав усетили мирис на марихуана от оранжерии край главния път Силистра – Шумен – Ямбол в участъка от Шумен- Велики Преслав край село Хан Крум. Полицейските служители наблюдавали обекта няколко дни. Около 9:30 часа вчера в имота влязъл 49-годишен шуменец. В две от оранжериите криминалистите попаднали на множество засадени канабисови растения, всички в различен стадий на растеж. Парниците били с изградена поливна система. Иззети са били общо 551 растения. При претърсване в помещение, пригодено за сушилня, са били открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били намерени в три кашона. Общото им тегло е 27 кг.

В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотично вещество с цел разпространение било предприето претърсване в сграда на ул.“Цар Иван Александър“ в Шумен, обитавана от 43-годишен шуменец. Там са били открити били 339 боеприпаса, повечето от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 калибър, 93 от тях били 9милиметрови, имало и 20 броя за нарезно оръжие – всички незаконно притежавани и без разрешителни.

В хода на процесуалните действия, извършени под надзор на дежурен прокурор било изяснено, че 49-годишният шуменец, задържан край оранжериите, имал сключен дългогодишен договор за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а 43-годишният – договор за ползване на имота, сключен с по-възрастния.

За срок до 24 часа в РУ- Шумен е бил задържан 49-годишният мъж. По данни на полицията, той е криминално проявен. Осъждан е четири пъти за нанесена телесна повреда, за кражба, за управление на моторно превозно средство в срок на наложено административно наказание, през 2017 година е съден за шофиране в нетрезво състояние.

43-годишният шуменец бил с наложено наказание „пробация“ през 2014 година за съставяне на неистински официални документи.

За незаконно притежаваните боеприпаси е образувано производство за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава. С постановление на прокурор 49-годишният е задържан за срок до 72 часа, привлечен е като обвиняем за отглеждане и засяване на високорискови наркотични вещества и за държане с цел разпространение на наркотично вещество, допълват от пресцентъра на МВР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините