BG | EN

Полицията арестува избягалия от пловдивския затвор Георги Танчев

Снимка: podtepeto.com

Преди две седмици Танчев не се прибра след работа на външен обект.

Георги Танчев е бил задържан днес при акция на служители от отдел „Криминална полиция“ . Мъжът е пребивавал в апартамент на негов познат, също криминално проявен, на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение на избягалия затворник, за което е предвидено наказание до три години „лишаване от свобода“, допълва регионалното издание „Под тепето“.

Георги Танчев, който изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, избяга от затвора на 10 април. Той напуснал външен обект край Пловдив, където работил и не се е прибрал в в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ .

Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги Танчев е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. Той е бил осъждан преди многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества, съобщават от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините