BG | EN

Полицейски служители са пострадали при безредици в Сливен

Снимка: pixabay.com

Трима полицейски служители са пострадали при изпълнение на служебните си задължения, след като са се отзовали на сигнал за нарушение на обществения ред в Сливен. Това съобщи пресцентърът на МВР.

Сигналът за висока музика в кв.“Надежда“ в Сливен бил получен в полицията снощи в 22.15 ч. Веднага към мястото са били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група хора, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност. При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние,  започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите и да ги обиждат. Насъбралата се тълпа оказала съпротива, като при инцидента леко са пострадали трима от полицейските служители, двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един –  оставен за наблюдение.

Последвало задържането на 46 – годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция, в РУ-Сливен са отведени още деветима от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините