Полицейска операция срещу купуване на гласове в шуменски села

Снимка: ОДМВР-Шумен

Екипи на полицията и на жандармерията провеждат в Шуменска област специализирана операция срещу купуване на гласове. Акцията ще продължи до приключването на изборния ден на 11 юли, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Засилено е полицейското присъствие на изборни места и секции, където според анализа от предходни избори има опасност от контролиран вот.  В хода на операцията полицейските екипи работят и по противодействие на битовата престъпност и установяване на издирвани лица.

Днес полицията извърши мащабни проверки във венецките села Ясенково, Черноглавци и Борци.  Профилактирани са 79  лица от криминалния контингент, извършва се наблюдение и непрекъснат контрол, за да се пресекат възможности за извършване на престъпление по чл. 167 и 169 от НК.

Издадени са 45 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР.  Проверени са 686 автомобила, 33 заложни къщи и дружества за бързи кредити.

Полицията разговаря с формални и неформални местни лидери, които имат  потенциална възможност да организират контролиран вот, заявиха от вътрешната дирекеция. Извършват се проверки и на гражданската регистрация за записани на по-голям брой лица на един адрес.

Днес и утре ще има активни действия по проверки на лица от криминалния контингент на територията на областта, съобщават от полицията. Засилено присъствие ще има и на уязвими места в ромските махали.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам